По предварителни данни от счетоводството на УМБАЛ Александровска (предварителен годишен финансов

...
По предварителни данни от счетоводството на УМБАЛ Александровска (предварителен годишен финансов
Коментари Харесай

По предварителни разчети Александровска болница е на печалба

По предварителни данни от счетоводството на УМБАЛ " Александровска "  (предварителен годишен финансов доклад към 31.12.2021г.) финансовият резултат още през тази година е облага в размер на 2 221 000 лева Това заяви на специфична конференция изпълнителният шеф доктор Атанасов и добави, че тези данни дават убеденост на управлението, че то ще съумее да изведе лечебното заведение от финансовата злополука доста по-рано от предстоящото. Финансовият доклад към края на септември демонстрира понижение на настоящата загуба с 80% или с 3 624 000 лева по отношение на същия интервал на предходната година.

" Новият Съвет на шефовете си давахме сметка, че „ УМБАЛ Александровска “ ЕАД е огромен икономически и стопански индивид със комплицирана и многокомпонентна конструкция. Незабавно бяха подхванати дейности за осъществяване на изчерпателен разбор на настоящото положение и досегашното ръководство на лечебното заведение, при което се откриха доста съществени проблеми (просрочени отговорности в голям размер – 35 млн. лева, насъбрана загуба от 69 млн. лева, наклонност към цялостна декапитализация на дружеството), амортизирана инфраструктура и сграден фонд, противоречие сред доходи и разноски, недостиг на запаси, проблеми при провеждането на публични поръчки и така нататък ", сподели още шеф на болничното заведение доктор Атанасов.
Медици заплашват с гладна стачка: Оплакват се от репресии и тормоз
Гладна стачка обмисля част от екипа на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на " Александровска " болница. Въпреки че поради...
Прочети повече
Д-р Атанас Атанасов и заместниците му поеха мениджмънта на най-голямата и най-старата университетска болница в страната в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, след минали няколко епидемиологични талази от COVID-19 и евентуална опасност от нова вълна през есента и зимата.

В стратегическия проект на УМБАЛ " Александровска " беше планувано финансовият резултат в края на 2021г. да възлезе на загуба в размер на 890 хиляди лева (редуциране при 2 656 000 лева за миналата 2020г.). Постепенният темперамент на въздействието на подхванатите ограничения в тази тенденция дефинира прогнозния финансов резултат посредством намаляването на загубата и през идната 2022г. – до 516 хиляди лева и реализирането на облага през 2023г. (995 хиляди лева.) и нейното непрекъснато нарастване в годините по-късно, оповестиха от управлението на болничното заведение.

По-нататъшните старания на мениджмънта на УМБАЛ " Александровска " ще бъдат ориентирани към основаване на новаторски управнически тактики и добиване на удобно въздействие на факторите на външната и вътрешната среда. Добрата организация на работните процеси в лечебното заведение, основаването на нови тласъци за личния състав, ефикасното потребление на сградния фонд, техническите уреди, транспортните средства и актуалната здравна инсталация, са значими условия освен за гарантиране качеството на лечебно-диагностичния развой, само че и за по-пълно угаждане на работещите в лечебното заведение, с цел да бъдат оптимално потребни на пациентите, потърсили помощ в него, допълниха още от управлението на болничното заведение. 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР